Търсене в този блог

понеделник, 11 септември 2017 г.

Суха кавърма с наденица

     


Едно зимно ястие, но подходящо и за по-хладните летни и есенни вечери. Исках да избягам от традиционните яхнии, и сготвих ястието без сос. Получи се много добре, и прекрасно се съчета с пресни морковчета. Ето и продуктите и рецептата:


Суха кавърма с наденица






650 гр. сурова наденица
500 гр. гъби
3-4 глави лук
7-8 кисели краставички
1/2 ч.л. риган
1/3 ч.л черен пипер
олио
сол




В тенжера се задушава нарязаният на дребно лук. Гъбите се режат на четвъртинки. Прибавят се към лука и се готвят докато омекнат. Овкусяват се с подравките. След това се добавя наденицата нарязана на парчета. Задушава се, докато ястието остане на мазнина, и наденицата се сготви. Киселите краставички се добавят малко преди да се извади „кавърмата” от котлона. Сервира се с пресни зеленчуци. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    киселите краставички са прекрасна добавка към ястието.Ще го изпробвам точно по този начин.Чудесно ястие се е получило.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Бързо и лесно, Теди! Тепърва предстоят хладните дни, ще го имам предвид!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване