Това вкусно кремче се появи в момент, когато имах няколко кутии с кондензирано мляко, а ми се хапваше семпъл десерт. Така се и роди рецептата, с наличностите вкъщи. Получава се крем с наситен млечен вкус, но и много интересен. Ако ви се намира някоя поизостанала кутия с кондензирано мляко може да опитате:
Крем с кондензирано мляко
1 консерва кондензирано мляко(подсладено)
500 мл прясно мляко
500 мл вода
4 яйца
1 пудинг ванилия (за 500 мл мляко)
1 есенция ванилия
70 гр. масло
Прясното мляко и водата се смесват и загряват. През това време яйца се разбиват с миксер, към тях се прибавят пудинга, кондензираното мляко и ванилията. Постепенно се налива стопленото мляко и се връща на котлона. Разбърква се постоянно, докато сместа заври и се сгъсти. Готовия крем се охлажда леко и се прибавя маслото. Разбърква се докато се усвои. Разсипва се в десертни купички или чашки. Охлажда се преди сервиране. По желание може да се декорира с пресни плодове, шоколадови стружки или слой желирани плодове. Добър апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванене съм ползвала кондензирано мляко, все още не съм се престрашила да го ползвам за десерти.Ще пробвам, чудесен крам се е получил.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Много интересно кремче, не ми е идвало наум, Теди!
ОтговорИзтриванеО, със сигурност консистенцията е плътна. Пробвала съм крем карамел с кондензирано + обикновено мляко. Много добро предложение, Теди. Поздрави!
ОтговорИзтриване