Търсене в този блог

понеделник, 17 август 2015 г.

Гарнирани пържоли



За разнообразие на пържоленото меню вкъщи реших да приготвя едни по различни пържоли. Нямах много време, затова предпочетох бързо и лесно гарниране на пържолите с малко продукти. Простичките неща обикновенно са много вкусни. Така и тези пържолки се получиха чудесни, много различни и апетитни!



Гарнирани пържоли





6-7 свински пържоли от врат
2 глави лук
2 домата
черен пипер
кимион
сол
олио


Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и кимион. Поставят се в намаслена тава. Добавя се много малко вода. Пъхат се във фурната да се пекат. През това време лука се нарязва на шайби, като всяка от тях се забожда по дължина с клечка за зъби. Така приготвения лук се посолява и запича на сух незалепващ тиган. Когато е запечен от двете страни се дръпва от огъня. Доматите се режат на колелца. Изваждат се пържолите от фурната и се обръщат. Върху обърнатите пържоли се подреждат първо лука, като се махат клечките, след това и доматите. Ако имате притеснение да не се развали подредбата може да се фиксира с освободените клечки. Връща се във фурната и се пече до готовност. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    знаеш,че харесвам повече простите, отколкото сложните, наситени с аромати ястия.Днес обаче има много ястия, приготвени с изключително много продукти.Пържолките са станали чудесни с тази гарнитура.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това беше идеята, Ели! Да е бързо, не изискващо много продукти и вкусно ястие. Такава е моята кухня, основни съставки и вкусни ястия. Но понякога и аз се заигравам с повече продукти и подправки, знаеш, че разнообразието е хубаво! Слънчеви летни дни!

      Изтриване