Търсене в този блог

четвъртък, 20 август 2015 г.

Зоологическа градина Варна

Морската градина това лято е съвсем различна. Навсякъде има насадени пъстри килими от цветя и липсват традиционните продавачи на сладолед и пуканки. Няма ги казанлъшките понички и царевицата в чашка. Истински рай за майките с деца. Няма изкушения, има мир и любов. Така е и пред зоологическата градина, както и вътре в нея. Преди входа приличаше на панаир, а сега когато всичко е разчистено има направена детска площадка. Атракциони пак има, но са преместени на полянката пред зоологическата градина. Освен новата площадка има изградена тоалетна, и са показани нови животни.
След дългата предистория, ето и животните, които снимах.




Мецана се наложи да я почакаме, докото излезе да се разтъпче.







Нови за мен са белите пауни. Досега не бях виждала бял паун, и бях впечатлена. Имах късмет и да ги заснема разперели опашките си.











Сред птиците има попълнение и при щъркелите. Всъщност преди имаше само един бял щъркел, а сега са доста, като има и един с черни пера.






Има пеликани, плуващи в езерото, и важно разхождайки се по дървеното мостче.





Много зайчета в нови клетки. Видях и едно свободно разхождащо се покрай дънерите и каручката.






Има и елени и сърнички в дървени заграждения.






Сред животните видях и лама. Голяма част от животните са осиновени, от фирми или частни лица. Осиновителя осигурява средства за месечната издръжка на избраното животно.




Има още много животни, които да се видят. Тигър, лъвове, вълк са част от хищниците в зоопарка. Различни земноводни обитатели и веселите маймунки. Приятна разходка, намерете път до зоопарка!

2 коментара:

  1. Теди,
    скоро се разходих в морската градина, но от много отдавна не съм посещавала Зоологическата градина.Благодаря ти,че ни показваш тези нови животни.Знам,че по едно време се търсеха осиновители на животните, за да може зоопарка да се издържа.Много интересни бели пауни, но и другите животни са прекрасни.Дано всичко се запази и дори разшири.И да има повече и интересни екземпляри.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, останах приятно изненадана от промените около и в самия зоопарк, затова исках да споделя. Наистина има много нови и атрактивни животни. И на децата и на нас ни беше интересно, останахме впечатлени, и отново ще отидем преди зимния сезон. Усмихнат ден!

      Изтриване