Търсене в този блог

неделя, 7 февруари 2016 г.

Лесен тутманик

Лесен тутманик




5 яйца
1 ч.ч кисело мляко
3 ч.ч брашно
1 бакпулвер (10 гр. )
1/3 ч.ч олио
1 с. л захар
1 ч. л сол


200 гр. овче сирене
2 с.л кисело мляко
1 ч.ч = 200 мл.




Брашното се пресява заедно със солта, захарта и бакпулвера. В отделна купа се отделят два жълтъка. Останалите яйца се разбиват с миксер, прибавя се олиото и киселото мляко. Накрая се добавя брашното с бакпулвера. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто.


Правоъгълна тава за печене се намаслява и посипва с брашно, или се застила с хартия за печене. Изсипва се половината тесто. Отгоре се разпределя половината натрошено сирене. Върху него се изсипва останалото тесто, и се разпределя внимателно,  така че да покрие сиренето. В купата при двата жълтъка се натрошава останалото сирене. Прибавя се киселото мляко и се разбърква. Изсипва се сместа върху втората част на тестото. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Приятен апетит!

8 коментара:

  1. Теди,
    веднага записвам тази рецепта.И аз понякога правя лесни тутманици за закуска.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е лесен. Па и сиренцето може и да е краве - важното е да е повечко :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, може, всичко може;) важното е да е вкусно! Хубава вечер, Бате!

      Изтриване
  3. Чудно изглежда и едно парченце за мен, за да се уверя:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само изглежда, Кате ;) Хубава седмица, миличка!

      Изтриване