Търсене в този блог

четвъртък, 16 юни 2016 г.

Шишчета с омлет и бекон


Ето и последната рецепта, включена в електронното списание SoIntoFood. Вече показах зеленчуковите кошнички и млечните питки с овесени ядки. Шишчетата са идея за класическата комбинация омлет с бекон. И с това завършва приключението SoIntoFood. Още веднъж благодаря на виновните за поканата! Бъдете здрави и продължавайте да ни провокирате да творим под стрес ;)


Шишчета с омлет и бекон



за 1 порция:
2 яйца
черен пипер и сол на вкус
6 резена бекон
8 чери домата



за сервиране:
туршия
пресни зеленчуци





Разбийте леко с вилица яйцата и подправете със сол и черен пипер. От тях изпечете омлет в не залепващ тиган. Готовия омлет нарежете на шест ленти и навийте на рило. Във всяко парче бекон сложете лента омлет и отново навийте. Нанижете на дървени шишчета опакованите омлети, като между тях се слагат чери домати или други зеленчуци. Изпечете върху плоча или грил тиган. Сервирайте със свежи зеленчуци или туршия. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Отговори
    1. А съм сигурна, че можеш да доразвиеш идеята! Хубава вечер, Бате!

      Изтриване
  2. Теди,
    имах преди време заведение и сервирах и шишчета с бекон.Много се харесват, така,че идеята с омлет е наистина чудесна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре се получава, особено когато няма време е различно и вкусно предложение! Поздрави и приятен ден!

      Изтриване