Търсене в този блог

вторник, 28 юни 2016 г.

Слънчогледови хапки с тиквичка



Скоро не бях отваряла шкафа със съкровищата, и докато търсех нещо друго попаднах на пакет сурови слънчогледови семки. Веднага реших да ги приготвя на пастет, а после оформих на хапки. Получи се много вкусна комбинация, изцяло сурова и много полезна. Чудесно лятно предложение за предястие. Ето и как ги приготвих :


Слънчогледови хапки с тиквичка





100 гр. сурови слънчогледови семки
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
сока от половин лимон
2 с.л зехтин
сол


тиквичка
чери домати
репички
магданоз


Семките се накисват във вода за 2 часа. След това се измиват под течаща вода. Поставят се в блендер заедно с магданоза, чесъна и сока от лимона. Блендира се за кратко, след това се добавя зехтин и сол на вкус. Отново се блендира до получаване на гладък пастет. Поставя се в буркан и се охлажда в хладилника. Преди сервиране се нарязват тиквичките на колелца и се шприцоват с пастета. Украсянат се с чери домати, магданоз и репички. Приятен апетит и наздраве!

4 коментара:

  1. Теди,
    много вкусни, прекрасно аранжирани хапки.Веднага ще ги направя и аз, много лесни, много ефектни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са лесни и много свежи ;) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  2. Много обичам такива глезотийки. Ами ще поостана, Тединка!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре си ми дошла, Катенце! Да се поглезим тогава ;) Усмихната вечер!

      Изтриване