На днешния ден избрах да почерпя моите деца и семейството си с плодова крем пита. Прави се бързо, и се изяжда още по бързо. Ето и продуктите :
Плодова крем пита
250 гр. бутер тесто
800 мл. прясно мляко
4 яйца
2 с.л с голям връх царевично нишесте
50 гр. масло
2 ванилии
3/4 ч.ч захар
250 гр. череши
2 праскови
1 к.ч захар
1 ч.л с връх царевично нишесте
Бутер тестото се размразява. Разточва се леко и се поставя в 26 см. тавичка. Издига се борд по стените на тавата. Надупчва се с вилица. Изпича се в загрята на 220 градуса фурна, или според инструкциите на пакета тесто. Изважда се в подходяща тортена чиния. Ако има останали изрезки от тестото, се разточват и изрязват фигурки. Изпичат се, охлаждат се и се използват за украса.
За крема първо се загрява млякото. През това време се разбиват яйцата със захарта и нишестето. Прибавят се ванилиите. Цялата смес се изсипва при млякото и се разбърква, докато се свари. Прибавя се маслото, бърка се докато се усвои. Изчаква се малко да се охлади, и се изсипва върху блата. Прибира се в хладилник.
Черешите и прасковите се почистват от костилките. Прасковите се нарязват на резени. В 100 мл. вода се изсипва захарта и се разбърква докато се разтопи. Прибавят се плодовете, варят се, докато омекнат леко, но се внимава да не се преварят. Нишестето се размива в малко студена вода. Прибавя се, като непрекъснато се разбърква. Бърка се внимателно, докато сместа кипне. Изважда се и се охлажда малко. Разпределят се плодовете върху крема. Крем питата се охлажда за няколко часа в хладилник. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванеда е честит и весел празника на всички деца и на техните родители, които са решили да ги изненадат.Чудесна е плодовата пита.Не съм правила точно по този начин, но бутер - тестото дава много възможности за импровизация.
Поздрави !
Ели, получи се вкусна импровизация ;) Хубав юни!
Изтриване