Търсене в този блог

четвъртък, 14 юли 2016 г.

Сангрия в бутилка



Какво по хубаво от чаша студена домашна сангрия, докато се излежаваш на пясъка? По хубавото е да имаш две такива бутилки, изпотени и свежи, и приятели, с които да ги споделиш!
Не бях опитвала сангрия, докато не получих покана за рожден ден край басейна на приятели. Домакинята беше направила чудесна сангрия, която много ми хареса. Разпитах за рецептата, и реших да я приготвя в моя версия.
На мен ми хрумна идеята да я направя в бутилки за лесно пренасяне и съхранение. Плодовете подбрах според наличностите вкъщи, но могат да бъдат различни от моите. Най-важното е виното да е хубаво,  като не е задължително да е скъпо.


Сангрия в бутилка





400 мл. червено вино
50-100 мл. бял ром
500 мл. спрайт
1 лимон
1 портокал
1 праскова
1 нектарина
1 ябълка
2 пръчки канела
захар или мед по желание
бутилки с широко гърло


Лимона и портокала се разделят на две половини. Половината лимон и половината портокал се изцеждат. Смесват се с червеното вино, рома и спрайта. Опитва се, ако не е достатъчно сладко може да се подслади с мед или захар. Всички останали плодове се нарязват на резени и се разпределят в бутилки с широко гърло. След това се заливат с приготвената сангрия. Охлаждат се в хладилник за няколко часа. Сервира се с част от плодовете. Наздраве!

2 коментара:

  1. Теди,
    за първи път чувам за такова алкохолно питие.Аз не пия никакъв алкохол, но има хора, на които тази напитка много ще се хареса.Плодовете ще и придадат чудесен аромат и вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз бях чувала, но не бях опитвала сангрия. Много ми хареса, въпреки, че алкохол пия радко. Реших да я приготвя вкъщи, а тя взе, че се получи ;) Спокойна вечер!

      Изтриване