Търсене в този блог

петък, 15 юли 2016 г.

Руло с кайма, бекон и шунка



Колкото и да ми е топло, и да не ми се готви, толкова по гладен е народа вкъщи. Явно има някаква зависимост. И не искат едно нещо, а обикновено по няколко различни манджи. Този път реших да разнообразя традиционното Руло Стефани с месно руло. Получи се много вкусно. Успях да почерпя и племениците ми с него, изяде се и се хареса. В интернет има много варианти, аз използвах наличните ми продукти. Получи се много добре. Ето и как го приготвих :


Руло с кайма, бекон и шунка




1 кг. кайма
250 гр. кафява печурка
2 глави лук
2 моркова
ленти бекон
резени шунка
черен пипер
чесън на прах
кимион
сминдух
чубрица
риган
олио
сол



Лукът и гъбите се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета. В тиган се задушава лука, докато омекне и се карамелизира. Изважда се, и на негово място се слагат гъбите. Готвят се до готовност. Морковите се насъргват на ситно ренде. В подходящ съд се смесва каймата, гъбите, лука и морковите. Овкусява се със сол и подправки. Оставя се настрани да престои 20-30 минути,  или в хладилника за през нощта. Във форма за руло се поставя хартия за печене. Върху нея се подреждат ленти бекон,  така че да се подават от формата. Половината кайма се изсипва, нареждат се резени шунка или друг подобен колбас. След това се изсипва и останалата кайма. Заглажда се и се покрива със старчащите краища на бекона. Завива се с хартията за печене. Пече се в загрята на 220 градуса фурна за 40-50 минути, или до готовност. След като се извади от фурната внимателно се пресипва отделената течност в друг съд. Изважда се рулото и се нарязва на парчета. Сервира се със зеленчукова гарнитура. Приятен апетит!

6 коментара:

  1. Теди,
    чудесно е рулото.Да, понякога се налага да правим много неща, да готвим в големите горещини.Но, няма как, обикновено и нещо разхлаждащо е от голяма полза.Аз винаги когато посрещам гости правя подобни рула, така,че твоята рецепта ще ми е от полза.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, лесно се приготвя, а излизат доста порции. Идеално е за гости! Хубаво лято и за теб!

      Изтриване
  2. Красиво и вкусно се е получило, Теди. Добре сте си похапнали:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно, и красиво поднесено!

    ОтговорИзтриване