Търсене в този блог

вторник, 16 август 2016 г.

Соленки с моцарела и маслини



Когато видях при Роси нейните соленки с рикота и скаморца се изкуших и аз да приготвя. Обаче в хладилника залежаваше една моцарела, а нямах и скаморца и рикота. Затова при мен рецептата придоби различни грамажи и продукти, но това не ми попречи да й се насладя. Хубави са и топли и студени. Моите соленки са направени от:


Соленки с моцарела и маслини





2 яйца
70 гр. масло
125 гр. моцарела
50 гр. маслини без костилки
1(17.5гр.) триъгълник топено сирене с вкус на синьо сирене
60 г. краве сирене
1 ч.л бакпулвер
200 гр. брашно
чубрица
малко сол


Яйцата се разбиват с миксер,  прибавят се маслото и топеното сирене. Моцарелата се нарязва на дребно или настъргва, маслините се наситняват,  а сиренето натрошава. Всичко се разбърква добре, прибавят се брашното, солта и бакпулвера. Сместа е лепкава. Може да се остави така и с лъжица да се оформят топчета върху хартия за печене. Аз така направих. Другият вариант е да се охлади сместа в хладилник и след около час да се доомеси с малко брашно и да се изрежат формички. Поръсват се с чубрица. Отново се поставят върху хартия за печене и се изпичат в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Охлаждат се леко върху решетка и се поднасят. Приятен апетит!




8 коментара:

  1. Теди,
    прекрасни , много богати на продукти соленки са се получили.И аз понякога правя подобни, но обикновено когато чакам някои гости.Рядко посягаме вече всички в къщи към солени или сладки изкушения.Научихме се да ядем много пресни плодове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, чудесно е, че хапвате много пресни плодове. Сега през лятото и аз съм намалила десертите и предлагам плодове. Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Ами чудни са, с каквото и сиренце да ги направиш:). Поздрави, Тединка!

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Както винаги съм казвала, имаме близък вкус, Веси! Хубав ден!

      Изтриване
  4. Теди,веднага бих напълнила шепичка,защото моцарелата ми е най-любимото сирене!Радвам се,че съм ти дала необходимата доза вдъхновение да импровизираш,соленките ти са разкошни!Голяма прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря за милите думи! Много изкушения срещам при теб. Приятен ден!

      Изтриване