Търсене в този блог

петък, 9 септември 2016 г.

Тасос-Скала Потамия



От много време исках да отида в Гърция. Но все отлагах, до този момент. Причини винаги се намираха, най-вече езиковата бариера. Все си мислих, че с моя ужасен английски никъде няма да ме разберат. Оказа се, че ужасно греша, и мога да си поръчам хляб и вода, и не само тях. Гърците се оказаха много гостоприемни и дружелюбни.
В последните два дни преди пътуването ми беше леко притеснено, защото имаше проблем с резервацията. Получих няколко обаждания от българска и гръцка страна, и в крайна сметка ни препоръчаха да се настаним на друго място. Очаквах, че ще се разочаровам, но притесненията ми бяха напразни. Домакинът ни беше много любезен да ни настани в друг свой апартамент на брега на морето. Останах възхитена от мястото и много щастлива.
Морето беше на метри от нас, а заведенията и магазините на няколко крачки. Въпреки това вечерите бяха тихи и спокойни. Идеалното място за семейство с деца.
Първия ден се помъчихме с английските менюта, но после открихме Митко от Карнобат, в любимото ни заведение CAPTAIN, който ни помагаше в избора. Опитахме различни рибни ястия, вкусните гръцка мусака, пастицио и дзадзики. Аз най много се впечатлих от мусаката и постициото, които опитвах за първи път. Изключително вкусни, огромни и засищащи порции!
Скала Потамия е курортното селище на Потамия. Намира се на източния бряг на остров Тасос. На около 20-25 километра път от Лименас, където пристигнахме с ферибот. За Тасос фериботи могат да се хванат от Кавала и Керамоти. От Керамоти е по-близко и предпочитано от повечето туристи. Фериботи от там има през целия ден през 30 минути или час. Пътува се за 30-35 минути. Гледките от високо са невероятни. Пътуването е спокойно и приятно. Фериботите превозват пътници и автомобили.
Пожелавам си отново да се върна в Гърция, но този път за повече дни ;).



















4 коментара:

  1. Теди,
    Гърция е много красива наистина, а гърците са много дружелюбни и гостоприемни.Бях и аз на о.Тасос преди време, посетих и Метеорите.Хареса ми цялостната обстановка и храна в Гърция.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм ходила на Тасос, тази година мислехме, но сменихме дестинацията.
    Винаги е хубаво да видиш нещо ново.
    Аз не зная грам английски, за гръцки да не говорим, но ние ходим на организирани пътувания обикновено, колкото до поръчване в заведение - оправяме се с жестове, никога не би ме спряла езикова бариера, не съм се замисляла дори:))
    Впрочем, не намирам гърците за особено гостоприемни и дружелюбни, според мен са малко надменни дори, знам ли, може би не ги познавам добре:))

    ОтговорИзтриване
  3. Стане ли дума за Гърция, никакви бариери не биха ми попречили:))) Толкова е екзотична, различна и зареждаща тази страна. Природата е прекрасна и твоите снимки го доказват. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета, прекрасна е Гърция! И толкова различна, а в същото време и близка. Надявам се, когато отново я посетя да затвърдя положителните си впечатления ;) Поздрави!

    ОтговорИзтриване