Търсене в този блог

неделя, 12 април 2015 г.

Агнешко печено със сол

Христос воскресе! Воистина воскресе!
Тази година агнешкото за великденската трапеза реших да приготвя много семпло. Досега не съм приготвяла толкова вкусно печено. Като изключим малкото пресоляване. И най важното е, че е изключително лесно.




Приготвих месото като само го натърках със сол. Подредих парченца масло върху него и го поставих в тава. Сипах две малки чаши вода и завих с фолио. Сложих във фурната, пекох един час и махнах фолиото. Месото вече се отделяше от кокала. Когато се запече отгоре обърнах месото. В този момент ако е извряла водата се добавя още. След като се запече и от другата страна отново обърнах месото. Завих с фолио и пекох още 30-40 минути. Изключих фурната и оставих месото вътре. След един час месото беше фантастично. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Честит Великден! Здраве, щастие, мир, любов и благоденствие да царят в домът ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Нека здравето, любовта и разбирателството не напускат домовете ни! Весел празник!

      Изтриване