Търсене в този блог

сряда, 8 април 2015 г.

Пастет с авокадо и жълтъци

Тези дни малко се позагубих от пекарната, защото и мама е човек, и тя се разболява. Нито съм готвила, нито друго правила, дано по бързо си отиват болестите и идва здравето. Но днес приготвих едно вкусно и лесно пастетче. Много обичам авокадо и ми беше останало половинка, както и три жълтъка. Така се получи чудната вкусотия. Продуктите са орентировъчни, ако имах бих сложила цяло авокадо.


Пастет с авокадо и жълтъци





1/2 авокадо (или цяло)
3 сварени жълтъка
1-2 скилидки чесън
сол
мазнина по желание
вода при нужда


Мазнината я пиша по желание, според мен и така си е добре, защото авокадото си е мазно. Скилидките чесън се обелват и пресоват. Жълтъците и авокадото могат да се смелят в блендер, начукат в каменно хаванче, или намачкат с вилица, както направих аз. Овкусяват се със сол и чесън, и при желание за по рядка консистенция се добавя малко вода. Толкова е вкусно с препечена филийка!

2 коментара:

  1. Теди, надявам се за Великден да си оздравяла. А това предложение с авокадо е разкошно (май само в такъв вариант не сме го пробвали). Вкуснотийка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, вече съм добре. А пастетчето в двойна и тройна доза, защото е много вкусно ;)

      Изтриване