Търсене в този блог

сряда, 15 април 2015 г.

Песто с левурда

Преди няколко години открих, че съществува това чудно вкусно зелено растение. Не знам дали е билка или подправка, но е чудна тревица. Обикновенно си я купувам от супермаркета, но днешната открих на пазара при една баба. Тя продаваше само екзотики- смардала и левурда ;) . Докато със смардалата още не сме се спогодили, с левурдата си съжителстваме чудесно. Ето го и моето песто:


Песто с левурда






1 връзка левурда
1 връзка магданоз
2 стръка пресен чесън
зехтин
сол


Почистени и едро нарязани тревите и чесъна се слагат в блендер. Смилат се, като постепенно се налива зехтин. Овкусява се със сол и се прехвърля в бурканче. Пестото е чудесно за паста, риба, просто така намазано на филийка, върху сварени или пресни зеленчуци. Ако не искате да е много чесново може да се пропусне чесъна и да сложите само половин връзка левурда. Универсално и много вкусно. Опитайте! 

2 коментара:

  1. Фантазия на една филийка! Чудно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Две в едно, зелено пастетче и пласиране на останалите яйчица от Великден. Много добра комбинация!

      Изтриване