Агнешка супа
1 агнешка главичка и/или комплект дреболии
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 шепа фиде
джоджен
лимонов сок
олио
сол
Сварявам главата и дреболиите, като изпенвам образувалата се пяна. Вадя поетапно сварените дреболии и главата, като обезкостявам и режа на ситно. Бульона прецеждам и връщам на котлона заедно с наситнения лук. Когато той омекне изсипвам нарязаното месце. Добавям фиде и подправям. Когато фидето е готово махам от огъня. Сервирам супата с нарязян на ситно пресен чесън и малко лимонов сок. Добър апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванеагнешкото е едно от най - чистите и здравословни продукти от месните.Не знам защо в България се консумира повече свинско - едно от най - тежко смилаемите меса.А се пренебрегва агнешкото и телешкото, козето месо.Хората, които употребяват различни по вид меса трябва сериозно да помислят по този въпрос.В миналото в нашата страна е имало много дълголетници именно защото са консумирани по - леките и здравословни видове меса.Едно чудесно предложение е и твоето, особено през пролетта.
Поздрави !
Ели напълно съм съгласна с теб! Както и повечето хора и ние вкъщи употребяваме повече свинско, като причините според мен са две. Едната е, че е много достъпно. Най-евтините меса са свинското и пилешкото. Другата е, че агнешкото например е неоткриваемо освен през месеците април, май. Искам да въведа сезонно готвене за месото за моето семейство, но отчитам, че ще ми е много трудно. Пък и е необходимо едно добро планиране и известни инвестиции. Но ще продължа да мисля в тази посока! Желая ти прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеЧудесна супичка, особено за пролетният сезон - една от любимите. Всеки си има рецепта, но винаги ми е вкусна:)Поздрави!
ОтговорИзтриванеВсъщност аз нямам рецепта, толкова рядко ми се случва да я готвя. Затова трябват повторения ;) Лека вечер!
Изтриване