Търсене в този блог

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Пиле с бира и картофи


Очаквано добра комбинация ;) Това е рецепта, която не съм приготвяла от години. Тя беше специалитет на моята сестра през студентските ни години, от нея съм я научила. И пилето и картофките стават страшно апетитни и ароматни. А когато цялата къща ухае на вкусно сготвено, няма как да устоиш. Ето я и рецептата :

Пиле с бира и картофи




4 пилешки бутчета
1 кг. картофи
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
1,5 ч.ч бира
1 с.л червен пипер
1 ч.л черен пипер
1 ч.л чесън на прах
олио
сол




Картофите се почистват и белят. Ако се подберат по дребни картофи, може да се оставят цели. Овкусават се с чесън на прах и сол. Пилешките бутчета се посоляват и подправят с чесън на прах,  червен и черен пипер. Подреждат се в тава. Отстрани се поставят картофите, нарязаният лук и целите чесънчета. Поръсва се с малко олио, налива се бирата в тавата. Пече се в загрята на 220 градуса фурна. По средата на печенето бутчета могат да се завъртят, а последните пет минути да се обърнат отново. Сервира се с останалата бира. Приятен апетит и наздраве! 


4 коментара:

  1. Теди,
    аз знам това ястие от моята майка, която правеше пиле в кесия навремето.Но много отдавна не сме правили.Става хубаво с младо пиле, картофи и бира в книжен плик / кесия /, който се намокря в солена вода.Така се пълни с продукти и бира и се пече.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, никога не съм го приготвяла в кесия. А с бира не се е готвило вкъщи. Сестра ми я е научила тази рецепта от приятелка, а аз от нея. Много вкусно се получава. Усмихната вечер!

      Изтриване
  2. И аз скоро не съм правила, благодаря, че ме подсети! Много е вкусно!

    ОтговорИзтриване