Пиле с грах и картофи на фурна
4 пилешки бутчета
550 гр. грах от буркан
4-5 картофа
2 ч.л червен пипер
1 ч.л черен пипер на зърна
2 бр. бахар
1 с.л брашно
подправки
олио
сол
Пилешките бутчета се сваряват за 30-40 минути в подсолена вода, подправена с черен пипер на зърна и бахар. След това се прехвърлят в тава. Посоляват се и равномерно се поръсват с брашно и червен пипер. Картофите се почистват и нарязват на едро. Овкусяват се със сол и подправки по избор. Нареждат се между пилешкото месо. Граха се изцежда хубаво от водата и се измива. Разпределя се в останалите пролуки, между месото и картофите. Полива се със струйка олио и се налива част от пилешкия бульон, останал от варенето. Покрива се с фолио и се пече в загрята на 220 градуса фурна. Последните 10-15 минути се открива за да се запекат бутчетата. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванечесто приготвям това ястие, много вкусно се получава.Понякога разнообразявам и с гювеч, особено зимата.Но и така е много добре.
Поздрави !
В гювеч е чудесно, но и на фурна в тава също е много вкусно! Слънчев и усмихнат ден, Ели!
Изтриване