Търсене в този блог

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Пиле с моркови и карфиол



В сезона на трушиите предлагам едно лесно и вкусно ястие с карфиол. Докато го приготвях си мислех, че ще може да се приготви и с готова трушия от моркови и карфиол, кото се пропусне лимоновият сок. Получава се много пикантно, но и сладко от морковите и карфиола. И най-важното е, че се приготвя много лесно и бързо. Ето и рецептата :

Пиле с моркови и карфиол





400 гр. пилешко месо
2 моркова
2 стръка зелен лук
1/3 глава карфиол
1 лимон
кимион
черен пипер
олио
сол


Пилешкото месо се нарязва на хапки. Овкусява се със сол и черен пипер и се задушава с малко олио. След като остане само на мазнина, към месото се прибавят нарязаните на колелца моркови. Поръсва се с малко кимион и се задушава докато моровите омекнат. Добавя се изцеденият лимонов сок. След това се прибавя накъсаният на розички карфиол. Разбърква се и се готви пет минути. Накрая се добавя лука нарязан на едро. Изважда се и се сервира веднага. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    много лесно и интересно пиле с карфиол.Не съм правила по този начин, но карфиолът става много вкусен когато се готви кратко.Чудесно ястие се е получило.Благодаря за идеята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Теди, супер интересно, а и звучи вкусно, правила съм нещо подобно, но само с моркови и на фурна. Ще опитам непременно!

    ОтговорИзтриване