Търсене в този блог

понеделник, 28 септември 2015 г.

Сиропиран сладкиш

Сиропиран сладкиш




4 яйца
1ч.ч. захар
1.5 ч.ч брашно
3 с.л олио
3 с.л какао
1 бакпулвер
1 компот от кайсии



Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавят се какаото и олиото. След това се прибавя бакпулверът и брашното. Плодовете от компота се изцеждат от сока и се прибавят в кексовата смес. Разбърква се до раздробяване на плодовете. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с грис или брашно форма. Пече се в загрята на 200 градуса фурна. След изваждане се надупчва с вилица и сиропира със сока от компота. Получава се много сочен, с приятна киселина от кайсиевия сок. По желание се сервира със заквасена сметана. Приятен апетит! 

2 коментара: