Търсене в този блог

сряда, 30 септември 2015 г.

Фокача с риган и сушени домати



Рецептата за тестото на  хлебчето съм показвала и преди, но този път го оформих различно. Получи се прекрасно плоско хлебче, с неустоим аромат и вкус.

Фокача с риган и сушени домати




2 ч.ч брашно
1ч.ч вода
1 ч.л мая
1/2 ч.л сол
1 ч.л риган


за гарниране:
3-4 сушени домати в зехтин
1/2 ч.л риган
1 ч.л захар
морска сол
зехтин


В купа се пресява брашното заедно със солта, маята и ригана. Прибавя се водата. Разбърква се с лъжица и се оставя настрани да увеличи обема си. Може да се остави в хладилника за през нощта. След като втаса се премесва със зехтин и се разсила върху хартия за печене. Докато втасва втори път се приготвя сместа за гарниране. Доматите, ригана и захарта се намачкват добре в хаванче. Фокачата се намазва със сместа, поръсва се с едра морска сол. Правят се дупки с намаслени пръсти по повърхността. Изпича се в загрята фурна на 220 градуса. Сервира се топла. Добър апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасна фокача се е получила.Много, много ароматна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получи страхатна, вкусна и ароматна! Хубава вечер, Ели!

      Изтриване