Търсене в този блог

петък, 15 януари 2016 г.

Пилешко с брюкселско зеле и сос от манатарки



Когато видях в магазина брюкселското зеле, веднага към него "приших" пилешкото месо. Към тях направих едно леко сосче с манатарки, което много добре се включи в комбинацията. Пържолките се получиха тънки и сочни, и много добре овкусени. На финала имах бърза вечеря, малко по-различна, но много вкусна! 

Пилешко с брюкселско зеле и сос от манатарки






3 бр. пилешко филе
2 ч.л майорана
1 ч.л чесън на прах
1/2 ч.л черен пипер
1/3 ч.л лют червен пипер
олио
сол


30 гр. сушена манатарка
2-3 с.л брашно
1/2 ч.л чесън на прах
щипка черен пипер
олио
сол


500 гр брюкселско зеле
лимонов сок
сол


Брюкселско зеле се почиства от горните листенца и се измива. Сварява се на пара или в малко вода докато омекне. Посолява се и се полива с прясно изцеден лимонов сок. 
Пилешкото филе се срязва на половина. Овкусява се с подправките и се изтънява с подходящ чук. В незалепващ тиган, с малко мазнина се изпича от двете страни. 
Манатарките се измиват добре и се накисват във вода. След това се накълцват на ситно и запържват в малко мазнина. Прибавя се брашното, и когато порозовее се разрежда с вода, бульон или прясно мляко. Готви се няколко минути и се оттегля от огъня. 
Ястието се сглобава преди поднасяне. Приятен апетит! 

4 коментара:

  1. Охо, какъв вкусен обяд! ами тук съм:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    прекрасна комбинация от продукти.Малко нетрадиционен вкус , но идеално съчетание от манатарки, пилешко и брюкселско зеле.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, не е за всеки комбинацията. Но аз обичам брюкселско зеле, и като видях прясно, много му се зарадвах. Снежни поздрави!

      Изтриване