Търсене в този блог

четвъртък, 21 януари 2016 г.

Свинско със зеленчуци на фурна



Поредното много вкусно свинско месо, приготвено в глинен гювеч. Приготвя се бързо, пече се бавно, и може да нахрани повече хора. Може да се сервира с гарнитура, но и само така в компанията на чаша вино и малко хляб е прекрасно. За делник или празник, ястието е подходящо за всички, които обичат свинско задушено. Ето и как да си го приготвите:


Свинско със зеленчуци на фурна





2 кг. свинско месо
2 големи моркова
8 глави лук
70 гр. сушена манатарка
2 с.л сушен зелен лук
2 с.л сушен риган
1 с.л червен пипер
1/2 ч.л черен пипер
1 ч.ч червено вино
олио
сол



Свинското месо(аз използвах от бут, но с врат също ще се получи чудесно) се реже на парчета и се задушава в малко мазнина. Лука и морковите се белят и режат на едро. На дъното на глинен гювеч се поставят лука и морковите. Сушената манатарка се измива и наситнява. Прибавят се подправките, сушения лук и всичко се разбърква. Отгоре се разпределя месото и виното. Пече се в незагрята фурна, която се включва на 220 градуса. След час и половина се проверява. Гювеча се пече до готовност на месото. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар