Търсене в този блог

събота, 16 април 2016 г.

Свинско месо с ориз на фурна




Свинско месо с ориз на фурна



2 кг. свински бут
1 ч.ч ориз
2 глави лук
1 с.л червен пипер
1/2 ч.л черен пипер
2 ч.л риган
1/2 ч.л джоджен
1/2 ч.л чесън на прах
1/2 ч.л джинджифил на прах
2 с.л брашно
олио
сол




Месото се нарязва на едри късове и се поставя в тенжера. Налива се студена вода и се сварява за около час-час и половина. На дъното на тава се разпределя нарязаният на кубчета лук. В купа се смесват всички подправки, прибавя се солта, брашното и олиото. Всяко парче от свареното месо се потапя от всички страни в ароматната смес. Нареждат се върху лука. Бульона от варенето се прецежда и част от него се налива в тавата. Тя се покрива с алуминиево фолио и се поставя в загрята на 220 градуса фурна. Пече се докато лука омекне. След това се добавя ориза между месото, отново се връща във фурната без фолиото. Ако има нужда се добавя още бульон. Пече се докато ориза се свари. Накрая може да се поръси с наситнен магданоз. Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар