Търсене в този блог

петък, 22 април 2016 г.

Порция крилца, моля!



Домашният ресторант днес предлага печени пикантни крилца. Новост в менюто, не готвена до сега. Определено предизвикаха интерес, и бяха повикани на бис. А се приготвят толкова бързо и лесно. Чудя се защо да сега не съм ги приготвяла. Хубаво е след като се смесят всички подправки да се опита и да се посоли достатъчно за да компенсира сладостта. Ето и рецептата :


Печени пилешки крилца в плик





1 кг. пилешки крилца
2 с.л кетчуп
2 с.л соев сос
1 с.л горчица
2 с.л олио
1 с.л захар
1 с.л оцет
1 ч.л риган
1 ч.л червен пипер
1/2 ч.л джинджифил на прах
1/2 ч.л чесън на прах
1/3 ч.л черен пипер
сол на вкус
плик за печене

Крилцата се почистват и прерязват през ставите. Крайната част се запазва за приготвяне на бульон, останалите две използваме за рецептата. Смесват се всички съставки за маринатата и хубаво се разбъркват. Крилцата се слагат в плика за печене. Отгоре се заливат с маринатата. Всичко хубаво се смесва, сместа трябва да покрие всяко крилце. Оставят се в хладилник да се мариноват за едно денонощие, или поне един час. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна. На края на печенето,  плика може да се отвори за да се запекат апетитно крилцата. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар