Търсене в този блог

сряда, 2 септември 2015 г.

Свинско роле с гъби и сметанов сос



Свинско роле от джолан с подправки за печене. Така беше представено на витрината, ролето от днешната публикация. Как да не се изкуши човек да го вземе. Въпреки, че не съм купувала до сега такова роле, веднага си го представих сервирано с гъбки и сметанов сос. Така се случва, когато храната ти говори;)


Свинско роле с гъби и сметанов сос






1бр (500 гр.) свинско роле от джолан с подправки
400 гр. гъби
200 гр. сметана за готвене
50 гр. масло
черен пипер
олио
сол

Ролето се поставя в тавичка, полива се с малко олио, налива се вода и се завива с фолио. Пече се в загрята фурна до готовност. По време на печене се обръща от всички страни, а накрая се открива да се запече с апетитен загар. Гъбите се почистват и режат на филийки. В тиган се разтопява маслото, прибавят се олио и гъбите. Запържват се до златисто, подправя се със сол и черен пипер. Добавя се сметаната и се вари, докато остане наполовина. В чиния се сервира гъбите със сметановия сос и по няколко кръгчета от ролето. Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Какво значи готовност - това най-много ме дразни в някои рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато става дума за месо аз правя следното: взимам дървено шишче и пробождам в най-дебелата част на месото. Ако изтече кървав сок, значи има нужда от допичане, ако сока е бистър, това означава, че във вътрешността е сготвено. В случая съм използвала този метод да проверя дали е готово ролето. Когато нещо не е ясно винаги съм на среща да поясня. Надявам се да съм била полезна ;) Хубава вечер!

      Изтриване