Търсене в този блог

сряда, 16 декември 2015 г.

Лимоново пиле с гъби

Лимоново пиле с гъби



600 гр. пилешко месо от бутчета
400 гр. гъби
2 лимона*
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л черен пипер
1/3 ч.л куркума
1 ч.л ронен риган
2-3 с.л брашно
щипка захар
олио
сол




Гъбите се почистват и нарязват на четвъртинки. Пилешкото месо се нарязва на хапки. Лимоните се изцеждат. В незалепваща тенжера се задушават гъбите, докато водата им се изпари, но останат сочни. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се в чиния. В същата тенжера се задушават и пилешките хапки. Когато се сготвят се прибавят подправките, солта и лимоновия сок. Връщат се и гъбите при пилешкото месо. Чесъна се пресова и прибавя при ястието. Накрая се прибавя малко захар и брашното. Долива се вода до желаната гъстота. Приятен апетит!
* За по деликатен лимонов вкус може да се използва сока от един лимон.

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасно е лимоновото пиле.И аз използвам много лимони за овкусяване на различни ястия.Чудни стават.И лимоновата кора също е прекрасна както за солени, така и за сладки изкушения.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, наистина се получи прекрасно пилето! А лимонова кора ползвам само от домашен лимон, тези в магазина незнам с какво са напръскани ;) Спокойна вечер!

      Изтриване