Търсене в този блог

понеделник, 7 декември 2015 г.

Печено пиле с цитроси и мед


На печеното пиле много му приляга цитросов аромат и медено-сладък вкус. Затова избрах да комбинирам лимон, мандарина и мед за днешната рецепта. Получи се вкусно печено, с приятно запечена коричка. От както се престраших да приготвям цяло печено пиле у дома съм много доволна от резултатите, които постигам.


Печено пиле с цитроси и мед








1 цяло пиле
1 мандарина
1 лимон
1 ч.л естрагон
1 с.л мед
1 ч.л. сумак
1/2 ч.л чесън на прах
1 ч.л червен пипер
2 с.л брашно
1 щипка лют червен пипер
2-3 бучки масло
сол


Пилето се измива и подсушава. Мандарината се изцежда и смесва с всички подправки. Лимона се бели от кората и бялата ципа. Пилето се натрива с ароматната марината и лимона се поставя в кухината му. Така приготвено се поставя в плик за печене и се завръзва. Може да се остави в хладилника за през нощта, или веднага да се изпече във фурната на 200 градуса. След като се извади месото от фурната се оставя да се почине малко преди поднасяне. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар