Търсене в този блог

четвъртък, 24 декември 2015 г.

Постни медени курабии

Постни медени курабии





100 гр. кафява захар
1 пак.(20 гр) смес за меденки*
130 гр. мед
100 мл. олио
500 гр. брашно




Брашното се пресява, заедно със сместа за меденките. Прибавя се захарта. Постепенно се прибавят  меда, който трябва да е течен, и олиото. Прибавя се малко вода, за да се оформи нелепнещо тесто. Най-добре е да се разбърква с миксер или с кухненски робот. Тестото се оставя за един час в хладилника. След това се разточва на тънко или по-дебело, и се изрязват формички. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна. Охлаждат се върху решетка. Могат да се съхраняват в затворена кутия. Приятен апетит!
* В сместа за меденки има набухвател и аромати като канела, индийско орехче,карамфил, джинджифил, кардамон, кориандър, черен пипер и бахар. Може да се замени с бакпулвер и подправки по желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар