Търсене в този блог

понеделник, 28 декември 2015 г.

Домашна луканка с яйца и зелен лук



Рецептата е от доброто старо време, когато времето беше малко, а трябваше да се приготви нещо вкусно за хапване. В дните около Коледа и Нова Година се прибираше прасе почти във всяка къща. Правеха се джумерки, мас, пакети с месо за готвене, буркани и задължителните луканки. Помня голямото суетене около прибирането на месото. Помагала съм за направата на каймата и пълненето на луканки. Татко правеше няколко кюфтета, изпичаше ги на жар, за да провери овкусена ли е добре каймата. Това бяха най- вкусните кюфтета, които съм опитвала. Днес родителите ми не гледат прасе, а свекърите ни снабдяват с луканки.

Домашна луканка с яйца и зелен лук




1 голяма или 2 малки домашни луканки
4 яйца
2 стръка пресен лук
подправки на вкус
олио
сол


Луканката се нарязва на колелца. В тиган с малко мазнина се запържват от всички страни. Яйцата се разбиват леко с вилица, подправят се на вкус. Прибавят се към луканката. Разбърква се хубаво,  и минута преди да се извади от огъня се прибавя нарязаният зелен лук. Отново се разбърква,  за да се задуши леко зеления лук и се изважда. Сервира се с прясна салата и хляб.  Приятен апетит! 



4 коментара:

  1. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ТЕДИ !
    Мир, любов, здраве и благоденствие за цялото ти семейсво !
    Навремето много често я приготвяхме тази гозба - бърза, лесна и много удобна за бърза вечеря или обяд.
    Весели празници !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честито Рождество, Ели! С пожелание за усмивки, здраве и сбъднати мечти! Наистина гозбата се приготвяше много често, записвам я в блога, за да се подсетим за нея! Мирни и споделени празници!

      Изтриване
  2. Не съм опитвала, но изглежда много вкусно:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусничко е, Веси! С домашни продукти всичко е много вкусно! Приятен неделен ден!

      Изтриване