Търсене в този блог

събота, 19 декември 2015 г.

Бананови палачинки

Бананови палачинки



2 банана
2 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч брашно
2 с.л олио
1 ванилова захар
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л захар
1/2 ч.л сода


Содата се разбърква с киселото мляко и се оставя настрани. Яйцата се разбиват заедно със солта, захарта, ванилията и олиото. Постепенно се прибавят брашното и шупналото мляко. Бананите се пасират,  и прибавят към сместа. Ако има нужда се прибавя вода до нужната гъстота, или още малко брашно, ако сместа е рядка. Пекат се палачинки в незалепващ тиган. Получават се много меки, фини и ароматни. Приятен апетит!

6 коментара:

  1. Тези палачинки са разкошни!
    Обикновени оставям и част от банана леко намачкана - и се усещат парченцата банан и поръсени с пудра захар са фантастични

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И без пудра захар да се хапват пак са чудесни, много ми харесаха! Банана придава достатъчно сладост.

      Изтриване
  2. Брилянтна идея,Теди,ще си я припомня когато пак ми се затъркаля някой изостанал банан в хладилника,благодаря ти!Обожавам аромата на банан в печива,обзалагам се,че палачинките са били неустоими!Щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честичко правя палачинки, и за разнообразие този път ги приготвих с банани ;) Прекрасни и усмихнати празници, Роси!

      Изтриване