Търсене в този блог

сряда, 2 декември 2015 г.

Джинджифилови бисквити Пепаркакор



Миналата година открих при Йоана тези бисквити и веднага ги приготвих. Много ги харесах, много са хрупкави, ненатрапчиво сладки и много вкусни и ароматни. Просто прекрасни. Тази година, предколедно се сетих за тях, но исках да ги приготвя в постен вариант. 



В състава си нямат яйца, което ме улесни много, а кравето масло замених с кокосово, както и пропуснах карамфила. Само какъв кокосов аромат се носеше, докато ги пекох, приказка. След като изстинат кокосовия аромат е едва доловим, но чудесно се допълни от джинджифила и канелата. Ето и как ги приготвих:


Джинджифилови бисквити Пепаркакор




220 гр. бяло брашно
100 гр. кафява захар
50 гр. мед
40 мл вода
75 гр. кокосово масло
1/2 с.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
3/4 ч.л. сода бикарбонат

На котлон в касерола се поставят захарта, меда и водата. Разбърква се докато захарта се стопи. Оттегля се от котлона и се прибавят кокосовото масло и подправките. Разбърква се докато маслото се разтопи. Сместа се оставя да се охлади леко.  След това на части се прибавя брашното смесено със содата. Омесва се тесто. Разделя се на три топки, опакова се в домакинско фолио и се прибира за една нощ в хладилника. На следващия ден тестото се разточва на много тънко, около два три милиметра. С помощта на формички се изрязват сладки,  които се пекат в загрята на 175 градуса фурна. Много бързо се изпичат, затова се следят внимателно сладките във фурната. След като се извадят, се оставят за няколко минути в тавата и се охлаждат върху решетка. Получават се прекрасни хрупкави сладки! Приятно хрупане!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесно си експериментирала с тази рецепта за сладки.Ароматите са чудесни и съм сигурна,че много вкусни сладки са се получили.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, наистина добре се получи, чудесно се замести кравето с кокосово масло. Усмихнат ден!

      Изтриване