Търсене в този блог

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Фарфале (панделки) с орехово песто



Много бързи, вкусни и лесни за приготвяне макарони или спагети. За рецептата съм използвала паста фарфале (панделки), но спокойно може да се замени с любими макарони. Соса към тях се прави светкавично. Комбинацията на сушени домати и орехи пробвах преди дни върху хляб, и ми се стори много вкусна. А сега с макароните се получи прекрасно постно и засищащо ястие. Ето и приблизителните количества:

Панделки с орехово песто





200 гр. паста панделки
ядките от 10 ореха
15-20 резена сушени домати в зехтин
1 малка връзка магданоз
10-15 маслини
черен пипер
зехтин
сол


Пастата се сварява в подсолена вода. Изцежда се. В робот се смилат орехите, магданоза и сушените домати. Подправят се на вкус, ако има нужда се добавя още зехтин. Готовите макарони се разбъркват с пасираната смес и се прибавят маслини. Поднася се веднага. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесна е тази паста в постен, но много вкусен вариант.Ще направя и аз подобна, пости сме сега.Сърдечно благодаря за идеята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусна комбинацията от орехи и сушени домати, ще ти хареса Ели! Усмихната нова седмица!

      Изтриване