Търсене в този блог

вторник, 24 ноември 2015 г.

Постни сладки с тахан



От доста време заглеждам сладките с тахан, които шестват из кулинарните блогове. Сега по време на пости не може да се използват масло и яйца. И ми хрумна, че ще е хубаво да приготвя постни сладки. Учудващо, но и както се случи с ябълковите кексчета, сладките бяха нападнати от мъжете вкъщи. Едвам успях да скрия няколко за фотосесия. Рецептата е за 24 бисквити.

Постни сладки с тахан





1 ч.ч брашно
1/2 ч.ч кафява захар
1 ч.л бакпулвер
2 с.л сусамово олио
2 с.л препълнени сусамов тахан
2-3 с.л вода

Брашното и бакпулвера се пресяват. Разбъркват се с кафявата захар. Прибавят се сусамовото олио и тахана. Всичко се разбърква добре, прибавя се водата лъжица по лъжица, докато се получи меко и еластично тесто. Сместа се разделя на две топки. Всяка от тях се разточва върху набрашнена повърхност. Изрязват се сладки. Пекат се върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна. Изваждат се и изстиват върху решетка. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасни са сладките.Аз също правя и сурови торти и сладки, и печени торти и сладки, които са напълно постни, но много вкусни.Иска се малко повече опит в приготвянето и нещата се получават.Запазвам си и твоята рецепта за последващо изпълнение.Прекрасен външен вид имат сладките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели! Сладките са съвсем обикновени, но много вкусни! Опитай! Уютна и приятна вечер!

      Изтриване