Търсене в този блог

понеделник, 16 ноември 2015 г.

Леща със спанак и царевица



Когато видях при Танита, нейната Леща със спанак, много ми хареса комбинацията със зеленолистни. Изцяло промених рецептата, и я направих според моите наличности. Оказа се много вкусно и засищащо ястие. Освен това е изцяло постно ястие, подходящо за започналите пости.


Леща със спанак и царевица




1 ч.ч леща
1 морков
1 пащърнак
1/2 глава целина
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч замразена царевица
300 гр. пресен спанак
1 ч.л червен пипер
2 ч.л джоджен
2 ч.л риган
олио
сол


Морковът, пащърнака, целината и лука се почистват и настъргват на едро ренде. Чесъна се бели и реже на едро. Спанака се измива, отделят се дръжки и листа. Листата се режат на лентички, дръжките на дребно. В загрята мазнина се задушават настърганите зеленчуци, прибавят се дръжките на спанака, и се готви докато омекнат. Слагат се подправките, посолява се. Изсипва се лещата и се налива вода. Вари се до готовност на лещата, след това се прибавят царевицата и листата от спанак. Оставя се още пет минути и се оттегля от огъня. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар