Търсене в този блог

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Норвежка гъбена крем супа



Форумът на мамите е пълен с прекрасни и вкусни рецепти. Днес съм приготвяла една любима гъбена супа, която е много вкусна и кремообразна. Давам линк с оригинала в Bg mamma, а тук ще напиша количествата, които сложих този път. Супата търпи много импровизации, а и се приготвя за отрицателно време. Ако не сте я приготвяли, сега е момента за топла питателна супа.


Норвежка гъбена крем супа





150 гр. гъби
200 мл. течна сметана
200 мл. прясно мляко
300 мл. вода
4 с.л масло
1 с.л олио
1 с.л с връх брашно
черен пипер
сол


Гъбите се почистват и нарязват на дребни кубчета. Задушават се в масло и олио. Подправят се с черен пипер и сол. Когато се сготвят, се добавя брашното. Разбърква се, налива се прясното мляко и водата, след това и сметаната. Оставя се да поври пет минути и се оттегля от огъня. Приятен апетит! 



2 коментара:

  1. Правила съм тази супа - много е вкусна, Теди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Веси! Записах я, за да се подсещам за нея. Усмихната седмица!

      Изтриване