Търсене в този блог

сряда, 25 ноември 2015 г.

Разядка от боб и маслини


Много лесно, бързо и апетитно, намазано на препечена филийка. Много харесвам такива вкусотийки, и не спирам да си ги измислям. Мога само с това да живея, хляб и разядка, а как отваря апетита, не е за разказване. За рецептата съм използвала много вкусни и ароматни стафидаки маслини. Ето и пропорциите:

Разядка от боб и маслини




100 гр. сварен и изцедин боб
50 гр. стафидаки маслини почистени
зехтин
сол

Маслините, ако са с костилки се почистват. Заедно с боба се смилат в чопър, като постепенно се налива от зехтина. При необходимост се посолява. Могат да се сложат и подправки, но моите маслини бяха много ароматни и нямаше нужда от нищо допълнително. Най-вкусно е върху препечени филийки. Добър апетит! 

6 коментара:

  1. Теди,
    чудесна разядка се е получила.И аз правя много подобни разядки и стават много вкусни, особено през пости.Маслините стафидаки наистина са много ароматни, те са специален сорт и когато не са много солени са чудни.Да, ние жените можем как да е да оцелеем, но мъжете не могат без добра храна.Но за тях си е нормално, организмът им го изисква.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, маслини стафидаки на много места са просто ужасни, горчиви и солени. Затова си ги купувам само от един магазин. А мъжете не могат да се нахранят с една-две филийки и малко салата. Няма ли мръвка, не го броят за ядене. Да са ми живи и здрави, и аз покрай тях, ще им готвя месо! Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Страхотно сполучлива комбинация. Рядко се сещам за боб и маслини на едно място, но това звучи страхотно, макар че Ленчето е права - дай и малко мръФка - не мога да си представя, че ще карам само на филийка и постна разядка....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бате, за теб филийката ще я гарнираме с мръвка ;) Лека вечер!

      Изтриване
  3. Никога не бих се сетила за такава комбинация,Теди,а имам една маслинова паста,която ще се впише идеално в нещо такова,благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, ще се получи повече от добре. Може да се правят различни вариации на количествата и подправките, но и само така е много вкусно! Усмихнат петък!

      Изтриване