Търсене в този блог

сряда, 18 ноември 2015 г.

Разядка с кестени, орехи и сушени домати



Преди няколко дни се изкуших да си купя кестени. Много ги обичам варени или печени. Този път ги приготвих варени, и докато ги почиствах си хапвах. Накрая останаха много малко, и реших да ги направя на разядка. Получи се чудна, идеална за препечена филийка.


Разядка с кестени, орехи и сушени домати





100 гр. сварени кестени
50 гр. орехи
5-6 резена сушени домати
1 скилидка чесън
зехтин
сол


Орехите се накисват във вода за два часа. Сварените кестени се белят, поставят се с всички продукти в блендер. Смилат се до фино или по едро пюре. Ако сместа е гъста, може да се разреди с водата от накисването на орехите. Преди поднасяне се охлажда. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    никога не съм опитвала кестени и имам въпрос : Когато се варят цепват ли се, за да се обелят после по - лесно и какво е времето за варене - приблизително колко минути ? Имам кестени във фризера и се чудех как да ги приготвя.Твоята разядка ме изкушава да я направя.Чудна е, само не знам - да опека или да сваря кестените и как се обелват после, необходимо ли е да се направи нещо предварително ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, много са вкусни кестените, опитай ги! Ако ги вариш не е необходимо да се цепват, но ако ги печеш трябва леко да ги резнеш с нож, защото иначе гърмят. Когато са топли се белят най-лесно, аз като ги сварих, ги оставих в топла вода, докато ги белех. Освен обвивката, отвътре има една люспа, която също се бели лесно, докато са топли. Моите ги варих 10-15 минути, но зависи от кестените, най-добре е да се опитват ;). Замразените обаче незнам как се обработват, ако някой знае да сподели! Усмихната вечер!

      Изтриване
  2. Ооо това ще да е много вкусно, защото и аз обичам кестени. Имам филийки в повече:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идвай с филийките, Кате! Има още от разядката ;) Хубав четвъртък!

      Изтриване