Търсене в този блог

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Червен фасул на фурна



Един изостанал пакет червен боб се подвизаваше в шкафа. Купуван незнайно кога и с каква идея. И понеже нямах бял, се наложи него да ползвам за замисленото ястие. Исках да приготвя запечен фасул с лук на фурна. И ето това се получи. 

Червен фасул на фурна




500 гр. червен фасул
3 големи глави лук
1 морков
2 ч.л джоджен
2 ч.л риган
олио
сол


Фасулът се накисва от предната вечер в студена вода. На следващия ден се слага в тенжера, вари се до омекване. Първите 2-3 води се изхвърлят. Лука се нарязва на едро, моркова се настъргва. В тава се поставя сварения фасул, лука и моркова. Подправя се, посолява се,  налива се част от бульона на фасула и се запича във фурната. Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасно ястие се е получило.По същия начин може да се приготви и нахут.Лукът придава една много приятна сладост на ястието.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, с нахут не съм пробвала! А лукът е много вкусен, особенно добре запечен! Слънчева сряда!

      Изтриване