Търсене в този блог

вторник, 17 ноември 2015 г.

Каша с печени чушки



Това е мамината бърза неделна гозба. В спомените ми, това е един от аламинутите, които хапвахме за вечеря. Приготвя се толкова бързо, и с толкова малко продукти, а е толкова вкусно. Както и последните няколко рецепти е подходящо за постна трапеза. За непостещите може да се поднесе с месо или сирене.

Каша с печени чушки





10-15 печени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л брашно
1 ч.л риган
1 ч.л червен пипер
щипка черен пипер
олио


Печените чушки е хубаво да са зелени и червени. Нарязват се на лентички.
Лука и чесъна се наситняват. Задушават се в тенжера, прибавят се подправките и солта. Когато омекнат се прибавят чушките.
След като течността от зеленчуците се изпари, се прибавя брашното. Разбърква се,  налива се вода до желаната гъстота. Вари се още пет минути и се оттегля от огъня.
По желание се поръсва с магданоз. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесни са новите ти постни предложения.Ябълковите постни кексчета ще ги изпробвам, харесах и ястието с печени пиперки.Не съм приготвяла никога подобно.И лещата и салатката си заслужават.Започнаха вече коледните пости и всички рецепти са прекрасни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Започнах и аз коледните постите, ще видим до къде ще мога да ги спазвам! Усмихната седмица!

      Изтриване