Търсене в този блог

сряда, 11 ноември 2015 г.

Картофено пюре с кисели краставички и пъщарнак



Днес показвам едно малко по различно картофено пюре от традиционното с различни добавки. Вкъщи не обичат картофено пюре, затова не правя, но този път ги изкуших с този по различен прочит. Получи се много вкусно и си го хапнахме с удоволствие. Ето и рецептата :


Картофено пюре с кисели краставички и пащърнак




4 картофа
1 морков
1 пъщарнак
4 кисели краставички
бучка масло
малко от маринатата на крастаичките
сол


Морковът и пъщарнака се почистват и нарязват на парченца. Ако сърцевината на пъщарнака е много дървена се отстранява, но ако корените са по-малки, обикновенно няма нужда. Зеленчуците се поставят в тенжера и се варят пет минути. След това при тях се добавят обелените и нарязани на едро картофи. Всичко трябва да се свари едновременно. През това време се настъргват на ситно краставичките. Сварените зеленчуци се намачкват с маслото и се добавят киселите краставички. Ако пюрето е много гъсто към сместа се прибавя малко от маринатата на краставичките. Опитва се, ако има нужда се посолява. Получава се чудесна гарнитура. Приятен апетит!

6 коментара:

  1. Теди,
    и аз правя подобно пюре.Даже го дообогатявам с корени от целина и корени от магданоз.Става чудно.А твоето с тази марината от краставичките е прекрасно.Аз използвам лимонов сок, но понякога и ябълков оцет.Виж, за марината от кис. краставички не съм се сещала.Идеята си заслужава да се опита.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ти ми даваш чудесни идеи, Ели! Не харесвам пюрето с прясно мляко, затова го правя с водата от варенето, но този път реших да включа хубавата и вкусна марината. Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Страхотна порция,Теди,много обичаме карт. пюре с кисели краставички,и пащърнак обичам,но за жалост почти не срещам.Много добре си съчетала вкусовете,харесват ми!Сърдечни поздрави и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване