Търсене в този блог

четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Ризото с броколи

Ризото с броколи




1/2 глава броколи(около 250 грама)
3/4 ч.ч ориз
1 глава лук
1 морков
1 ч.л риган
1/3 ч.л черен пипер
олио
сол


Броколито се накъсва на розички,  след което се нарязва на лентички по дължина. Най-лесно става с кухненски робот с диска за рязане, но може е с обикновен нож да се нареже. Моркова се настъргва, лука се реже на кубчета. В загрята мазнина се задушават лука и моркова, след това се прибавя ориза и подправките. Прибавя се вода или бульон на части. Когато ориза е почти готов се прибавя внимателно и броколито. Разбърква се. След като е готово се оттегля от огъня. Готовото ризото се оставя покрито с капак, да си почине 10 минути преди поднасяне. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудно е ризотото.Не съм пробвала с броколи, но твоето предложение е чудесно.
    Трябва да опитам !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай Ели! Много вкусно се получи! Сърдечени поздрави!

      Изтриване