Търсене в този блог

събота, 28 ноември 2015 г.

Пълнени зелени чушки с гъби и пшеница

Пълнени зелени чушки с гъби и пшеница




8 зелени чушки
1,5 ч.ч пшеница
200 гр гъби
1 морков
1/2 пащърнак
резен целина
1 ч.л риган
1/3 ч.л черен пипер
олио
сол

Пшеницата се измива и накисва в студена вода за една вечер. Чушките се изтърбушват и оставят настрани. Гъбите се почистват и нарязват на дребни парченца. Морковът, пъщарнака и целината се наситняват. В загрята мазнина се задушават зеленчуците.




Подправя се и се добавя пшеницата. Когато и тя се задуши се прибавят гъбите. Готви се докато се изпари отделената вода. Чушките се напълват с охладената плънка и се поставят в тава. Поръсва се леко с мазнина, налива се вода и се покриват с алуминиево фолио. Пече се до готовност. В малка чаша се разтваря брашно с вода, посолява се и се подправя. Налива се при водата на чушките, и тавата се връща за още пет минути във фурната. По този начин се получава и сосът към чушките. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесно постно ястие се е получило.Не съм пробвала точно тази комбинация, но съм сигурна,че е много вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много харесвам чушките със сос, получава се по суха плънката, но сосът компенсира. Сърдечни поздрави, Ели!

      Изтриване