Търсене в този блог

понеделник, 18 януари 2016 г.

Рулца от пъстърва с намачкани картофи



Преди време в едно малко ресторантче си поръчах такива рулца от пъстърва. Много ми харесаха, и се опитах да ги повторя вкъщи. Получиха се прекрасни! Идеално ястие за лека вечеря, в приятната компания на виното на татко. Ето и как ги приготвих :

Рулца от пъстърва с намачкани картофи




2 пъстърви
2 лимона
1 ч.л мед
стръкчета копър
черен пипер
олио
сол


500 гр картофи
черен пипер
олио
сол


Рибата се почиства и се оформят филета. В купа се разбъркват сока от един лимон, меда и подправките. Филетата се намазват със сместа и се оставят 30 минути на хладно. От втория лимон се нарязват колелца, които се разделят на две. Във всяко парче риба се поставят стръкчета копър и по 1-2 резенчета лимон. Навиват се рулца, като се започва от опашката. Забождат се с шишчетата,  и се прехвърлят в тава за печене. Хубаво е да е покрита с хартия за печене,  или добре омаслена.
Картофите се белят и поставят в тенжера. Варят се докато омекнат леко и станат почти готови. Изваждат се в тавата при рибата. Всяко картофче се притиска отгоре, докато се напука. Овкусяват се със сол и черен пипер. Могат да се ползват и други любими подправки. Картофите и рибката се поливат с олио. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна до готовност. Сервира се със свежа салата. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасни са рулцата.Отдавна не съм правила, но по твоя идея ще ги приготвя скоро.Чудни са станали.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много добре се получиха, Ели, опитай! Усмихнат четвъртък!

      Изтриване