Търсене в този блог

четвъртък, 17 декември 2015 г.

Овесени бонбони със слънчогледов тахан

Овесени бонбони със слънчогледов тахан



1/2 ч.ч кайсиеви ядки
1/2 ч.ч лешници
1 ч.ч фини овесени ядки
2 с.л чия
3 с.л кокосови стърготини
3 с.л мед
4 с.л слънчогледов тахан
2 с.л кокосово масло
1-2 с.л вода при нужда


кокосови стърготини
какао



Кайсиевите ядки и лешниците се смилат на ситно и се смесват с овесените. Прибавя се чията и кокосовите стърготини. Медът, слънчогледовия тахан и разтопеното кокосово масло се прибавят към сухата смес, и се омесва добре. При нужда се добавя малко вода. Сместа се охлажда и се поставя между два листа хартия за печене. Разточва се на дебелина 5 милиметра и се изрязват правоъгълници и квадрати. Половината се овалват в какао, останалите в кокосови стърготини. От изрезките се овалват топчета. Приятен апетит! 

6 коментара:

  1. Ах, че хубавкиии!...
    Взимам, взимам - от всеки вид (и форма) по една! :)
    Поздрави, Теди, и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, от всички си вземи! Бонбоните не са много сладки, но са вкусни и ароматни! Прекрасен петък, Мими!

      Изтриване
  2. Теди,
    прекрасни са бонбоните.Веднага си запазвам рецептата за проба по празниците.Нямам сега много време.Идеално е предложението, лесно и вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, много вкусни се получиха със слънчогледовия тахан. Досега не бях опитвала, но много ми хареса. Получи се чудесна комбинация. Усмихнат и слънчев ден!

      Изтриване
  3. Теди, здравословно и вкусно, грабвам пътьом по една:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Незнам колко са здравословни, но за разнообразие на традиционните десерти са чудесни! Слънчеви поздрави!

      Изтриване