Любимата гозба на моята половинка, въпреки че в оригинал е с лук и доматен сок. През зимата много обичам да купувам праз и да го влагам в зимните ястия. По този начин разнообразявам любимата гозба. Необходимите продукти:
Свинско с праз
800 гр свинско месо(плешка или бут)
3 стръка праз( или 3 глави лук)
500 мл доматен сок( или 3-4 с. л лютеница + вода)
2 ч л риган
сол
мазнина
Нарязвам месото на хапки и задушавам в мазнина с малко вода. Когато се изпари отпуснатата вода от месото се добавя нарязания на колелца праз. След като поомекне се добавя солта и ригана, задушава се още малко и се добавя доматения сок. След десетина минути се оттегля от огъня. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар