Търсене в този блог

вторник, 20 януари 2015 г.

Свинско с праз



Любимата гозба на моята половинка, въпреки че в оригинал е с лук и доматен сок. През зимата много обичам да купувам праз и да го влагам в зимните ястия. По този начин разнообразявам любимата гозба. Необходимите продукти:


 Свинско с праз

800 гр свинско месо(плешка или бут)
3 стръка праз( или 3 глави лук)
500 мл доматен сок( или 3-4 с. л лютеница + вода)
2 ч л риган
сол
мазнина

Нарязвам месото на хапки и задушавам в мазнина с малко вода. Когато се изпари отпуснатата вода от месото се добавя нарязания на колелца праз. След като поомекне се добавя солта и ригана, задушава се още малко и се добавя доматения сок. След десетина минути се оттегля от огъня. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар