Търсене в този блог

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Домашно кисело мляко


Много вкусно, много полезно и много лесно за приготвяне. Само трябва да си намерите домашно прясно мляко. Не че от прясното в магазина няма да се получи, но домашното е друга работа. Няма рецепта, технологията е следната: Сварявам прецеденото мляко. Изчаквам да се охлади, докато мога да си държа пръста в млякото. Разпределям в буркани, добавям по 2-3 лъжички закваска от кисело мляко. Завивам във вълнена дреха и оставям 3-4 часа. Отвивам и поглеждам дали се е захванало, трябва да се е сгъстило видимо. Ако не е оставям още час или два във вълнената дреха. Ако се е захванало оставям още 1 час на стайна температура, след това прибирам в хладилника. Когато се охлади е много вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар