Лозовите сарми не са от ястията, които приготвям често. Скоро се появиха в моята кухня. Попаднах на лозови листа от трушия, които чудесно се комбинираха със семплата плънка. Необходимите продукти:
Лозови сарми
15 лозови листа от трушия
200 гр. свинско месо на малки кубчета
150 гр. ориз
1 морков
1 глава лук
2-3 с.л. олио
1 ч.л риган
сол на вкус
Задушавам месото в олиото, докато се изпари отделената вода. Добавям наситените лук и морков. Подправям със сол и риган, охлаждам малко и навивам сармите. Подреждам върху кошница за варене на пара и варя за 1, 5 часа. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко с чесън и копър. Приятен апетит!
Аз ги обичам постни,но и тези сигурно са много вкусни.Благодаря за идеята, :}
ОтговорИзтриванеАз също ги харесвам постни, за Бъдни вечер ги приготвих със стафиди. Уникално вкусни са самите лозови листа!
Изтриване