Търсене в този блог

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Печено пиле с бира и свинско


Една класическа комбинация-пиле с картофи във вариант с бира и свинско. Тя бирата се комбинира добре с месцата, и освен за приготвяне се пийва и при хапването. Обичам да комбинирам две или повече меса в една гозба, и когато всичко е печено бавно се получава уникално вкусно и неустоимо ястие. Ето я и рецептата :


Печено пиле с бира и свинско





1 цяло пиле около 1.200 кг.
5-6 резена свински гърди около 600 гр.(дебели около 1 см.)
10-12 картофа
1 лимон
1 чаша бира
100 гр. масло
1 ч.л чесън на прах
2 ч.л червен пипер
сол


Картофите се почистват и белят. Поставят се на дъното на дълбока йенска тенжерка. Маслото, чесъна, солта и пипера се поставят в купа и се разбъркват. Пилето се измива и натрива с ароматното масло. Поставя се върху картофите. Свинските гърди се овкусяват със сол и червен пипер, и се поставят върху пилето. Поставя се капак на йенската тенжера, и се слага във фурната. Включва се на 180 градуса, и се пече 3 часа. Половин час преди края на печенето свинските гърди се изваждат и се оставя пилето да се запече непокрито. Сервира се като в чиния се поставят свинските гърди, отгоре се поставя пилето, а отстрани се подреждат картофите. Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар