Търсене в този блог

събота, 18 юли 2015 г.

Хляб със суроватка




След като наскоро правих крема сирене отново се сдобих със суроватка. Не исках да я хвърлям, и замесих хляб с нея. Получи се много хубаво и стегнато хлебче. Плътно и много вкусно. Прави се лесно и бързо. От останалата суроватка си направих комбинация от обикновенните палачинки и тези със суроватка. Изобщо ако ви попадне суроватка не я изхвърляйте. Получават се много вкусотии с нейно участие. Ето и продуктите за хлебчето :


Хляб със суроватка





450 гр. бяло брашно
250 мл. суроватка
1 пак. мая
1 с. л захар
1 ч. л сол


Брашното се пресява заедно с маята, захарта и солта. Затоплената суроватка се сипва по малко и се замесва тесто. Меси се докато се усвои цялото брашно. Поставя се в набрашнена купа с капак, и се слага в хладилника. Там престоява цяла нощ, или поне 4 часа. Може да втаса и на стайна температура. Премесва се, оформя се, и се поставя във форма за печене. След като втаса втори път се изпича в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след това се допича на 200 градуса. Изважда се да изстине на решетка. Разрязва се напълно изстинал. Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар